Thursday 1 March 2012

0 Κρέμα Βουτύρου (butter cream)


H κρέμα βουτύρου ειναι η κύρια βάση/γέμιση διαφόρων κέικ και η κύρια διακόσμηση των cupcakes καθως και η επικάλυψη της τούρτας πριν την τοποθέτηση της ζαχαρόπαστας.

Υλικά

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (διαλέξτε όσο πιο λευκο γίνετε)
500γρ άχνη ζάχαρη
1 ΚΣ ζεστό νερό
1/2 ΚΓ βανιλια υγρή (εκχύλισμα) ή 2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση

Ας ειναι καλά το μίξερ μας γιατι "θα πάρει φωτιά" με αυτη την συνταγη. Χτυπάμε το βούτυρο τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μετά βαζουμε το νερό , την βανίλια και όσο χτυπάμε σιγα σιγα βάζουμε και την ζάχαρη και πλέον χτυπάμε τουλάχιστον άλλα 5 λεπτά για να ανακατευτει ΚΑΛΑ το μείγμα.

Είναι έτοιμη για εφαρμογή.

Μπορεί να μεινει αυθεντική λευκη αλλά μπορεί να πάρει και ότι χρώμα θέλετε εσεις με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας.


ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Λ.Α

No comments:

Post a Comment