Wednesday 1 February 2012

0 Σώς ταχίνις (ταχινέϊα)

Είναι συνοδευτική Σώς που χρησιμοποιείτε κατα κόρον στην Αιγυπτιακή κουζίνα.

Υλικά

Χυμό από 2 λεμόνια
3 ΚΣ ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1-4 ΚΣ νερό (ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή την θέλετε)
½ ΚΓ Αλάτι ,
¼ ΚΓ κύμινο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπώλ μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο νερό και λεμόνι μέχρι να αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε εμείς. Προσθέτουμε το αλάτι και το κύμινο. Η προσθήκη λεμονιού στο ταχίνι το ασπρίζει και το νερό το ρευστοποιεί. Το ντιπ δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό.

Σημείωση: Τους ρεβυθοκεφτέδες όπου θα συνοδεύσετε μαζί με την Σώς ταχινις θα τους βρείτε εδώ

No comments:

Post a Comment