Monday 6 February 2012

0 Μεταλλαγμένα Τρόφιμα


Έχετε ιδέα τι μας πασάρουν οι εταιρίες τροφίμων ως φρέσκα και πλούσια για τον οργανισμό αγαθά ενώ είναι μεταλλαγμένα ;



Τι είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα?

Μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι τα τρόφιμα όπου δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες προσθαφαιρώντας γονίδια από άλλους οργανισμούς και άλλα είδη.

Ποιες είναι οι επιδράσεις ?

Οι επιδράσεις των μεταλλαγμένων αφορούν τον ανθρώπινο οργανισμό και κατ 'επέκταση το φυσικό μας περιβάλλον.

    Στον άνθρωπο εμφανίζονται με την μορφή αλλεργιών, την αύξηση αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά με αποτέλεσμα στην μείωση της δράσης τους, καθώς επίσης και την παραγωγή νέων τοξικών ουσιών που αποβάλλονται από τα μεταλλαγμένα φυτά προκειμένου να απωθήσουν τα έντομα και ζιζάνια , οι οποίες μπορούν να κάνουν κακό στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Στο περιβάλλον εμφανίζονται με περισσότερους τρόπους που όμως είναι και πιο επικίνδυνοι.
Μεταφέρονται οι τοξικές ουσίες με τον άνεμο και μπορούν να μολύνουν φυτά μη μεταλλαγμένα με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε γενετική μόλυνση. Αλυσιδωτά το άγρια φυτά τα τρώνε τα ζώα όπου μολύνονται και αυτά και έτσι σιγά σιγά καταστρέφετε χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη!

ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ .

Γιατί προωθούνται?

Μα φυσικά για το ΚΕΡΔΟΣ. Μεγαλύτερη κατανάλωση ζιζανιοκτόνων και χημικών. Μεγιστοποίηση κερδών των βιομηχανιών γεωργίας. Τέλος, είναι ένας τρόπος να επιβάλλουν οι πολυεθνικές των μεταλλαγμένων ανενόχλητες τον εκτεταμένο έλεγχο στην παράγωγη τροφίμων και πρώτων υλών.






Εδώ θα βρείτε τον πίνακα της GREENPEACE για τα μεταλλαγμένα προϊόντα


No comments:

Post a Comment