Monday 13 February 2012

0 Κέικ Καρότου




ΥΛΙΚΑ

2 καρότα
3 αυγά
175 ml λάδι
200 γρ ζάχαρη
100 γρ καρύδια (προαιρετικό)
200 γρ αλεύρι απλό
1,5 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
1,5 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ τζιντζερ σε σκόνη
0.5 κ.γ αλάτι

Επικάλυψη

50γρ ζάχαρη άχνη
200γρ τυρί κρέμα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
0.5 κ.γ βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε χαρτί αντικολλητικό ψησίματος στο μέγεθος του ταψιού μας και το βάζουμε μέσα. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε. Χτυπάμε σε ενα μπολάκι τα αυγά. Σε ενα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά στο μεγαλύτερο μπολ σιγά σιγά, προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια.
  Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπεικιν, κανέλα, τζιντζερ και αλάτι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Το βάζουμε στο ταψάκι μας και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το βγάζουμε απο το ταψάκι μας αφαιρώντας και το χαρτί.

 Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.Το απλωνουμε πανω στο κεικ ομοιομορφα και ειναι ετοιμο.
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πόπη

No comments:

Post a Comment